tirsdag 4. mars 2014

Grenseløst - På skattejakt med Shakespearekart


Organist, forfatter og filmskaper Petter Amundsen mener å ha funnet et kart i Shakespeares første folio. Dette førte ham til den myteomspunnede øya Oak Island.

Intervjuet ble sendt på Radio Nova 4. mars med Olaf G. Alteren i studio. Les mer om sendingen på Radio Novas nettside her.

Petter Amundsen har siden tv-serien Shakespeares skjulte koder og filmen Shakespeares skjulte sannhet vært på skattejakt. Dette har ført han til Oak Island utenfor Nova Scotia i Canada. Han mener at det er et kart i Shakespeares første folio som du ikke finner i noen av de andre utgivelsene av Shakespeares samlede verker.

- Det ble en skattejakt, det dukket plutselig opp et kart og Rosenkreuzerne. I Rosenkreuzerne egne skrifter fra tidlig 1600-tallet snakker de nettopp om en skatt, hvis man vil bruke det ordet, og de oppfordrer til jakt på dette stedet som også skal ha et lik, så det er en gravplass, et gravkammer med interessante gjenstander som det blir oppfordret til jakt på. Og jeg påstår at Shakespeare har kartet og at Rosenkreuzerne brukte Shakespeare til å gjemme dette kartet, og på en fiffig måte som gjør at du på et tidspunkt kanskje har hatt 700 – 800 eksemplarer av et kart. Men ingen skjønte det før denne norske organisten kom på banen, forteller Amundsen.

Kodene som han har funnet har han fått ubetinget støtte av hos Jola Sigmond som er en fremtredene vitenskapsmann. Sigmond er grafiker og ekspert på 1600-tallets trykkekunst og er en betydelig ressursperson når det kommer til koder i trykkekunsten. Han mener det ikke er noen tvil om at det er ekte koder, og at det er, som Amundsen sier, latterlig å avfeie dem kategorisk som mange gjør.

- Det er mer sannsynlig at det er gjort med vilje enn at dette har oppstått tilfeldig, forteller Amundsen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar